Energieverbruik airco

Wist u dat airco’s vrij efficiënt omgaan met stroomverbruik? Een aantal tips worden hieronder beschreven om uw stroomverbruik te reduceren. Onze airco’s bevatten over het algemeen A++ en A+++ energielabels. De markt is continu in ontwikkeling waardoor er op de lange termijn steeds meer energiezuinige systemen verwacht worden.

Tip 1. Zorg voor zo min mogelijk invallende zon in de ruimte
Scherm ruimtes die gekoeld moeten worden af tegen de zon. Sluit de gordijnen of maak gebruik van andere zonwering.

Tip 2. Maak gebruik van koele buitenlucht
Wanneer de buitenlucht is afgekoeld, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg. Verfris de ruimte dan met de koele lucht.

Tip 3. Zet de airco op tijd aan
Veel mensen denken dat de airco een langere tijd aanzetten meer energie kost dan wanneer hij pas in werking hoeft te treden, bijvoorbeeld voor het slapen. Als u de airco pas aanzet wanneer het te heet wordt in de ruimte bent u eigenlijk te laat. De airco hoeft minder hard te werken als hij gelijkmatig koelt. U bespaart energie als de ruimte nog niet is doordrongen met warmte.

Tip 4. Zorg dat uw airco schoon en goed onderhouden blijft
Een schoon en goed werkend apparaat gaat het meest efficiënt met energie om. Reinig dus regelmatig de filters en laat eens in de zoveel tijd een gecertificeerd monteur uw airco onderhouden. Vooral bij intensief gebruik is regelmatig onderhoud belangrijk. Bij airco’s die particulier worden gebruikt is het niet nodig om jaarlijks een monteur te laten komen mits u de filters goed schoon houdt.

 

Wilt u liever persoonlijk advies?

Bel direct naar onze specialisten