Meest gestelde vragen
Meest gestelde vragen

Is mijn airco voorgevuld met koudemiddel?
Elke airco is al voorzien van koudemiddel en standaard afgevuld tot 8 meter.
 
Is er ook een Nederlandse handleiding?
Ja, deze kunt u vinden onder montage - handleiding Alpha series 
 
Het display op mijn binnenunit werkt niet meer maar heeft het altijd wel gedaan.
Druk met de afstandsbediening gericht naar de binnenunit op light (onderaan de afstandsbediening) het display gaat dan weer branden.
 
Is de airco compleet met leidingwerk? 
Aangezien iedere situatie anders met betrekking tot een montage is leidingwerk niet standaard meegeleverd. Bij koelleidingen kunt u het aantal meters in een kant en klare set afnemen. Let op: vergeet niet sturingskabel (4x1,5), voedingskabel (3x2,5) en condensslang af te nemen om uw montage compleet te maken. 
 
Mijn airco koelt slecht of helemaal niet. F0 storing.
Bij een F0 storing heeft het systeem een lekkage. Deze zit voor 99% op de aansluitingen (binnen of buiten) als de kleine leiding bevriest met het systeem op airco stand is het gas er al bijna uit. Worden de leidingen helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeg gelopen. U kunt met ons een afspraak maken om uw systeem te laten vullen. Neem hiervoor contact op met 0683672864, wij kunnen een vulling en lekdetectie uitvoeren. De prijs is afhankelijk van het type airco. 
 
Waar moet ik mijn 220V aansluiting hebben?
U dient een 220V aansluiting te hebben daar waar u de buitenunit gaat plaatsen. De buitenunit voedt de binnenunit door middel van een sturingskabel (4x1,5). Op de binnenunit zelf komt geen 220V. 

Waar vind ik de aircofilters?
De filters zitten achter het front van de binnenunit. Links en rechts zit een kleine inkeping daar kunt u uw vingers achterhouden en dan het front naar voren halen/trekken. Dit kan stroef gaan. Als het front los is kijkt u tegen de filters aan. Deze kunt u nu verwijderen en schoon spoelen met lauw water om vervolgens terug te plaatsen. Advies is om iedere maand dit filter te verschonen. 

Mijn airco staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht.
Als u de airco op verwarmen heeft staan duurt het altijd zo’n 5 minuten voordat het systeem warme lucht gaat blazen. Dit komt omdat de pomp eerst verwarmen moet. Verwarmt het systeem helemaal niet meer dan is de F0 melding ingetreden en heeft uw systeem geen koelmiddel meer. 
 
 Mijn airco lekt water bij de binnenunit.
Dit kan zijn dat u net uw airco heeft geïnstalleerd en u de condensslang niet natuurlijk heeft aflopen, een knik in de condensslang heeft of een vernauwing. Als u de condensslang schoonmaakt is het probleem doorgaans verdwenen. Als uw systeem te lang of te koud aanstaat kan het binnen element bevriezen. Laat het systeem een paar uur uit staan en zet hem dan weer aan. 

Hoe groot moet het gat zijn om de leidingen naar buiten door te voeren?
Het gat moet minimaal 60mm tot max 70mm zijn. Let op boor schuin naar beneden weg i.v.m. de condensleiding die natuurlijk moet aflopen. 
 
 

Wilt u liever persoonlijk advies?

Bel direct naar onze specialisten