Zelfmontage
Wilt u uw systeem zelf monteren, dat kan. U kunt bij ons alle benodigde spullen kopen. Liever de airco door ons geplaatst? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte! 


Bij een standaard zelfmontage moet u rekening houden met de volgende punten:
1. Koelleiding:  Meet hoeveel meter koelleiding u nodig heeft. De meest gangbare maat is '1/4 + 3/8'. Deze zijn te bestellen via de webshop.

2. Muurbeugel of blokken: Kan de buitenunit op zichzelf staan of moet de buitenunit gemonteerd worden tegen de gevel? Er bestaan speciale kunststof blokken waarop de buitenunit bevestigd kan worden of u komt een bijbehorende muurbeugel. Deze zijn te bestellen via de webshop. 

3. Afwerking: Voor het afwerken van het leidingwerk zijn er afwerkgoten, bochten en kappen te koop. Deze zijn te bestellen via de webshop. 

4. Elektra: De buitenunit van een airco wordt gevoed (220V). U dient er voor te zorgen om met een voedingskabel (3x2,5) de buitenunit te voeden. Als u dit aangesloten heeft kunt u door middel van de sturingskabel (4x1,5) de binnenunit voeden. Deze kunt u verwerken met het leidingwerk van buiten naar binnen. 

Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden deze worden namelijk gevoed met een 20A traag zekering of door middel van krachtstroom.

5. Dakdoorvoer: Wanneer u het leidingwerk door het dak wilt voeren dient daar een dakdoorvoer gemaakt te worden. Als dit niet hoeft kunt u het leidingwerk door de gevel voeren naar buiten. 

6. Condenswaterafvoer: Iedere airco onttrekt vocht uit de te koelen ruimte. Het condenwater valt in een condensbakje onder in de airco. Wanneer het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang welke het water naar buiten voert. Let op dat uw condensslang altijd afloopt. Bij verstoppingen, knikken en vernauwingen zal het water teruglopen en uit uw binnenunit druppen. 
Wanneer de condensslang niet natuurlijk kan aflopen heeft u een condenspomp nodig die het water naar het dak/afvoer kan pompen. Condensslangen en condenspompen zijn te vinden in onze webshop.
 

Wilt u liever persoonlijk advies?

Bel direct naar onze specialisten