Zelfmontage
Wilt u uw systeem zelf monteren, dat kan. U kunt bij ons alle benodigde spullen kopen. Liever de airco door ons geplaatst? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte! 


Bij een standaard zelfmontage moet u rekening houden met de volgende punten:
1. Koelleiding:  Meet hoeveel meter koelleiding u nodig heeft. 

2. Muurbeugel of blokken: Kan de buitenunit op zichzelf staan of moet de buitenunit gemonteerd worden tegen de gevel? Er bestaan speciale kunststof blokken waarop de buitenunit bevestigd kan worden of u komt een bijbehorende muurbeugel. We verkopen ook trillingsdempende rubberen voeten van het merk SUMO voor op platte daken.  

3. Afwerking: Voor het afwerken van het leidingwerk zijn er afwerkgoten, bochten en kappen te koop. 

4. Elektra: De buitenunit van een airco wordt gevoed (220V). U dient er voor te zorgen om met een voedingskabel (3x2,5) de buitenunit te voeden. Als u dit aangesloten heeft kunt u door middel van de sturingskabel (4x1,5) de binnenunit voeden. Deze kunt u verwerken met het leidingwerk van buiten naar binnen. 

Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden deze worden namelijk gevoed met een 20A traag zekering. 

5. Dakdoorvoer: Wanneer u het leidingwerk door het dak wilt voeren dient daar een dakdoorvoer gemaakt te worden. Als dit niet hoeft kunt u het leidingwerk door de gevel voeren naar buiten. 

6. Condenswaterafvoer: Iedere airco onttrekt vocht uit de te koelen ruimte. Het condenswater valt in een condensbakje onder in de airco. Wanneer het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang welke het water naar buiten voert. Let op dat uw condensslang altijd afloopt. Bij verstoppingen, knikken en vernauwingen zal het water teruglopen en uit uw binnenunit druppen. 
Wanneer de condensslang niet natuurlijk kan aflopen heeft u een condenspomp nodig die het water naar het dak/afvoer kan pompen. Condensslangen en condenspompen zijn te vinden in onze webshop.

7. Let op: airconditioners en warmtepompen dienen door een F-Gassen gecertificeerde monteur in bedrijf gesteld te worden. Wij kunnen niet uitleveren indien u niet aangeeft welk bedrijf dit voor u in orde maakt. 
Uiteraard staat Warmtepompgigant voor u paraat om uw airconditioner en/of warmtepomp in bedrijf te stellen. Voor een offerte en planning kunt u contact opnemen met kantoor via 0683672864. 

Wilt u liever persoonlijk advies?

Bel direct naar onze specialisten